挪威中文学校  Kinesisk søndagsskole

Regler til elever             Til foreldre        Bilder fra arkiv

挪威中文学校

Kinesiske Søndagsskole i Norge (中文)

Kinesiske søndagsskole i Norge(tidlig kinesisk kurs v/norsk kinesisk forening) er en kinesisk non-profitt helgeskole. Den ble opprettet i juni 1995, rektoren er Yuan Jun.

Skolen har fått mye støtter av kontoret til landsmenn i utlandet under den kinesiske regjeringen. (Guo wu yuan qiao ban) , den kinesiske ambassaden i Norge og er veldig godt omtalt av kinesere og kinesiske foreninger i Norge og Oslo kommune.

Skolen bruker den forenklet kinesiske skriftligspråk og underviser det kinesiske språk systematisk fra pinyin(fonetiske symboler), rettskriving av kinesiske tegn til oppbygning av korte uttrykk og tekstskriving. Elever får undervisning i å lese, lytte og skrive kinesisk og får samtidig også kunnskap om kinesisk kultur, historie, geografi, Kungfu og tradisjonsdanse osv. Skolen kan også tilbyr andre kurs blant annet som datakurs, Taijiquan, dansekurs og kinesisk kalligrafi for foreldrer som er interessert mens de venter på barna. Elever får anledninger til å være med på leirskoler som blir arrangert av den kinesiske regjeringen og andre kinesiske skoler i Europa og i Kina. Gjennom slike aktiviteter kan deltakere ikke minst skaffe seg mange kinesiske venner, og de tilbyr også et sosialt og fleksibelt miljø som elever kan forbedre sin språkbruk.

Elever fra skolen har også vært med på global kinesisk stilskriving konkurranse for kinesiske barn og ungdommer. De fikk meget bra resultat, blant annet 1st, 2re, og 3je premier, og noen av de tekstene ble til og med publisert i mange kjente kinesiske aviser og tidsskrifter F. eks Peoples Daily News, Guang Ming Daily News, Zhejiang Qiaosheng News og mange flere. I lesingkonkurranse som var arrangert i samarbeidet med institutt for østeuropeiske og orientalske studier, UIO, har en elev fra skolen fått første premie og flere fått andre og tredje premier.

Elever er oppmuntret til å delta i andre kinesiske foreninger og andre internasjonal forenings sosiale aktiviteter. F. eks på åpeningsdagen til den kinesiske kultur festivalen 19.09.2004 og 01.09.2007, 2008 ERAS -festivalen har elever gjort et utmerket bidrag ved å stille opp med dragedans, yaogudans, viftedans og andre underholdningsprogrammer.

Skolen har også elever fra andre asiatiske land og noen norske elever er til og med de ivrigste. Skolen har 12 klasser med ulike trinn. De fleste lærere på skolen har universitetsutdanning og god erfaring i å undervise i kinesisk.

Undervisningetimer er kl.10:30-12:10 og kl 12:30-14:10.

Adressen: Veitvetvn 17  Oslo

Veitvetskole på søndager kl 10:00-14:30. Tlf: 40224321